1. posvet Skupnosti VDC SLO: Premik v glavah in sistemu

Kdaj

12/10/2016    
8:30 dop - 5:00 pop

Kje

Gospodarsko razstavišče
Dunajska cesta 18, Ljubljana

Vrsta dogodka

Nalagam zemljevid ....

12. 10. 2016 bo od 8.30. ure dalje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal prvi slovenski posvet Skupnosti varstveno delovnih centrov Slovenije z naslovom “Premik v glavah in sistemu” – VDC-ji danes, jutri, 202o, na katerem želimo združiti vse ključne deležnike in vidike razvoja socialnovarstvenih storitev z in za osebe s posebnimi potrebami v Sloveniji in narediti PREMIK naprej.

program-1-posvet-skupnosti-vdc-slovenije

Vabimo vas, da se tudi Vi udeležite posveta. Na posvet se prijavite z elektronsko prijavnico, ki jo izpolnete po kliku na PRIJAVA.

Kotizacija znaša 20 EUR in vključuje tudi kosilo in napitke s prigrizkom med odmori. Nakažete jo na TRR Skupnosti VDC Slovenije pri NLB št.: 02011-0258253202, namen: posvet 2016. Za dodatne informacije glede prijav in plačila kotizacije kontaktirajte sekretarko SVDCS Darjo Fišer na mail: skupnostvdcs@gmail.com.

V preteklih letih je bil v Sloveniji na področju skrbi za odrasle osebe z motnjo v duševnem razvoju in oseb s pridobljeno možgansko poškodbo, narejen velik napredek. Danes se pogovarjamo o inkluziji, deinstitucionalizaciji… Kot izvajalci socialnovarstvene dejavnosti se zavedamo odgovornosti in izzivov, ki so tu in čakajo na rešitve. Želimo ohraniti in nadgraditi vse tisto, kar je dobrega za uporabnike in preseči tisto, kar sodi v preteklost. V Skupnosti Varstveno delovnih centrov smo se odločili, da pripravimo posvet, s katerim  želimo opozoriti na nujne spremembe »v glavah in sistemu«, da bo le-ta bolj naravnan na potrebe uporabnikov. Želimo senzibilizitati  širšo družbeno in strokovno  javnost, na velik pomen našega poslanstva. V slovenskih VDC-jih  je razvitih veliko novih, inovativnih programov, ki so usmerjeni v iskanje tistih praks, ki bodo ustrezno odgovorile na potrebe naših uporabnikov. Želimo, da je glas uporabnikov še močnejši in želimo, da bi bil naš razvoj tudi sistemsko podprt s strani zakonodaje, ustanoviteljev in financerjev.